Counter

blogger tracking

Saturday, 10 December 2011

Sweet ler sgt !



Meluat ! Menyampah ! Benci !

Ayat cam marah... Jeles ker ??

Eh...memang tak la...

Pe kejadah nyer nak jeles org buat maksiat..

Buat sakit mata ni jer...

Tu ler salah satu gambar konon-konon sweet couple ! Hangguk ko !! Kawen pun lom.. Dok lentok2..peluk2..kiss2.. Cam per jer lagi !! Pastu dengan bangga nyer upload lam facebook buat tatapan teman2... Apa...bangga ke buat dosa dik nun?? Banyak lagi gambar yang real bersepah2 kat fb.. Lebih malu kalau si perempuan bertudung litup tanpa segan silu bersentuhan dgn si laki yang konon nye bf terchenta !! Tanda ktorg sedang bahagia..Chenta ktorang memang erat!!

Teman-teman lak lagi dok tambah saham belah kiri... "sweet nyer pic korang..." "nak jugak la nanti buat aksi2 manja gini " "jeles tgok korang bahagia"

Ppffff..... !!! Tolong la jgn dok pakat2 tambah dosa.. Malu ler sama.. Sweet ke benda nyer kalau duk tambah saham tak baik... Dah tu jadi contoh yang tak baik utk adik2 & kawan2 korang nak challange sapa lagi hebat !!  Jeles tgok org buat maksiat?? Apa ke bodohnya... Banyak lagi benda perlu utk di cemburukan...



Utk yang tak brapa cerdik..tak payah la bangga sgt dengan maksiat yang kita buat yer... & pada penyokong2 setia dok bagi kata2 pembakar semangat tu.. Tu saham utk anda sama2 terbakar kelak nanti.. Waspada la ye.. Bawa2 ler bagi nasihat yg lebih kearah kebaikan... Kita hidup ni kena la saling nasihat sesama kita.. Kalau bukan mak ayah yang tak bape nak celik it..mungkin saudara mara..atau teman2 yang lebih rapat... Fikir2la..mana teman yang akan sama2 ke syurga.. Kalau bukan dia yang selalu bagi nasihat..tegur & marah kamu!!~~

korang sebijik cam nie !!


Akhir kata dari saya :

Kalau bercinta..
Jangan berkepit macam belangkas..
hantar surat berbelas-belas..
SMS berbalas-balas..
masa dating sebelah tandas..
berpeluk-peluk dalam bas..
asyik menjeling dalam kelas..
minum air perghh . . kongsi segelas...

Bila ada konflik..
haa mula la nak frust..
nak tunai solat pun malas..
tak dapat tumpu study dalam kelas ..
waktu result nak keluar tahu pulak cemas ,
takut . . exam tak pass...
tup tup awek sendiri kena kebas...
kesian . . melepas...

So , jadilah couple yang ada class..
berdating ikut lunas..
bergaul ada batas..
jaga maruah dengan tegas..
syariah dijaga dengan jelas..
tutur kata sentiasa beralas..
kalaulah cinta yang dihulur ikhlas..
janganlah bimbang , cintamu pasti berbalas..

2 comments:

Ms. LaLA said...

menarik entry nie... Saling mengingatkan. Sama-sama lah kita mengelak maksiat.

BukanSekadarNama said...

InsyaALLAH..benda baik kita ikut.benda tak baik kita nasihat..=)